» » Лікування хронічного алкоголізму – задача професіоналів

Узко-специализированная часть сайта (Orthodox.od.ua) состоит только из ответов на вопросы, которые задают пациенты на приеме.


Календарь новостей

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Обмен ссылками

Лікування хронічного алкоголізму – задача професіоналів

16.01.23, посмотрело: 574

Алкоголізм – небезпечне захворювання, яке розвивається через зловживання напоями, що містить етиловий спирт, і з часом прогресує. Кожен залежний поступово дуже змінюється – він втрачає сім'ю і роботу, забуває про свої захоплення, плани і ідеї, втрачає інтерес до життя.

 

Залежність від алкоголю знаходиться на третьому місці причин смертності після серцево-судинних захворювань і раку.

Чим небезпечний алкоголізм?

Перш за все, причиною сильного сп'яніння нерідко стає нестримна жага «наступної чарки». Організм піддається сильній інтоксикації, яка може призвести до смерті. Алкоголь значно шкодить роботі серця, наприклад, призводить до розвитку фібриляції передсердь.

Саме тому алкоголіки так часто помирають від інфарктів. Алкоголіки становлять небезпеку не тільки для самих себе, а й для оточуючих. Якщо близька вам людина страдає на алкоголізм, звертайтесь до Центру здорової молоді у Хмельницькому – тут працюють кваліфіковані фахівці, які нададуть необхідну допомогу та врятують життя.

Наприклад, п'яний водій запросто може стати причиною смерті інших учасників дорожнього руху. Пристрасть до алкоголю змінює мислення людини, її ставлення до життя. Нерідко людина в стані сп'яніння позбавляє себе життя. Крім того, алкоголік стає агресивним, а це небезпечно тому, що будь-яка п'яна сварка може закінчитися смертю когось з її учасників.

Не варто забувати, що алкоголізм буквально «множить здоров'я людини на нуль». Люди, які вживають алкоголь, хворіють на виразкову хворобу, мають захворювання серця і судин, поліневрит, цироз печінки. Будь-яке з цих захворювань може призвести до смерті. За статистикою, 60-70% чоловіків з хронічним алкоголізмом не доживають до 50 років.

Чому розвивається алкогольна залежність

Людина починає вживати алкоголь з різних причин. Дехто п'є, щоб розкріпоститися, інші вважають алкоголь чудовим засобом для зняття накопиченої напруги, а треті люблять його за седативну (заспокійливу) дію.

Всі залежні відносяться до однієї з 4 категорій. До першої відносяться особи з патологічним характером, до другої – невротики, до третьої – особи, що відчувають проблеми соціальної адаптації, до четвертої – чоловіки і жінки, що піддаються підвищеним емоційним і фізичним навантаженням.

Інтенсивність розвитку алкоголізму залежить від:

  • Соціального середовища;
  • Стосунків з друзями та родиною;
  • Спадковості;
  • Освіти;
  • Рівня стійкості до стресу.

До групи ризику входять люди з генетичною схильністю до вживання спиртного. В багатьох випадках саме це стає основною причиною розвитку описуваного захворювання. Незалежно від причини, яка призвела людину до хвороби їй потрібна лікарська допомога.

Центр здорової молоді у Хмельницькому

У разі необхідності звертайтесь до Центру здорової молоді. Для лікування алкоголізму у Хмельницькому ми використовуємо ексклюзивну платформу. Вона заснована на популярній програмі 12 кроків, повністю адаптованій до сучасних реалій суспільства та ґрунтується на перевірених методиках відновлення хворого.

Вартість лікування у центрі залежить від віку хворого, його статті та стадії захворювання. Подробиці та усі деталі можна дізнатися на сайті: https://czm-maa.org/likuvannia-alkoholizmu.html

Реабілітаційний центр у Хмельницькому має необхідну лікарську базу та фахівців, які володіють сучасними методами лікування алкоголізму та наркоманії. Наші спеціалісти мають великий досвід роботи, тож у разі необхідності нададуть кваліфіковану допомогу: виведуть із запою та призначать ефективне лікування. Чим раніше розпочати лікування, тим легшим буде проходити процес реабілітації хворого, та його повернення до здорового способу життя.




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Категория: Полезно знать






Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Вопрос:
Решите пример: 13 - 12 (ответ прописью)
Ответ:*
Введите два слова, показанных на изображении: *